Living Lab a Túzokoson, korszerű Klímaváltozási és Környezeti Oktatási Központ épül

A Túzokoson megvalósuló beruházásnak köszönhetően épül ki az új Klímaoktatási Központ, mely a klímavédelem és az ahhoz tartozó intézkedések bemutató központja lesz.

Sosem áll meg a munka, hiszen az újabb környezetvédelmi fejlesztés új kihívásokat is hozmondja Vajlik Katka a központ igazgatója.

Június 15-én különleges vendégek látogattak a Túzokos Környezetnevelési Központba a Norvég Királyság szlovákiai nagykövetéről, Terje Theodor Nervik őexcellenciája és a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség (SAŽP) vezérigazgatója, Michal Maco. A látogatás során szerződést kötöttek a felek egy Klímaoktatási Központ létrehozásár, melyben az ide látogatók megismerkedhetnek azon mérséklő és alkalmazkodó intézkedések modeljeivel, melyek leghatékonyabbnak bizonyulnak jelen időben a klímaváltozás hatásianak enyhítése érdekében.

A Túzokoson található Klímaváltozási és Környezeti Oktatási Központ a Living Lab elnevezést kapta. A projektben a Norvég alap 1 200 000 eurós támogatással száll be a Szlovák állami költségvetéséből pedig mintegy 180 000 euró van elkülönítve a központ ezirányú fejlesztésére. A pontos fejlesztési tevről olvashat a lakosság bővebben az Obecné noviny-ban, illetve a Szlovák Környezetvédelmi Ügynöksé weboldalán.

logo Slovenská agentúra životného prostredia

SEV SAŽP Dropie
Kolárovská 55, 946 14 Zemianska Olča
e-mail: sev-dropie@sazp.sk
tel: +421 35 7896055