Programok

Exkurziók és ÖKO-programok látogatóknak


A TÚZOKOS területe és környéke kiváló lehetőséget biztosít az idelátogatók számára a kikapcsolódásra, kirándulásra, szabadtéri tevékenységekre és akár találkozók vagy kisebb rendezvények megvalósítására. A síkvidéki táj, magányos tanyavilága, egyaránt inspiráló a laikus és a szakmai nyilvánosság számára. Idegenvezetővel kisért csoportos exkurziók vagy egyéni kirándulások formájában kínált program vezeti végig az idelátogatókat a "A TÁJ TÖRTÉNETE" tanösvényen. Az idelátogatók kalandos kincsvadászatra indulhatnak az Aranykert rejtvényútunkon, vagy a rátermettebbek teljesíthetik a kerékpáros Rétek világa rejtvényutunk kihívásait és kalandjait.

Nyitvatartási időben szeretettel várjuk látogatóinkat!

Iskoláknak és pedagógusoknak


Az „Alsó-Csallóköz rejtett világa” eko-programunkat kínáljuk az iskoláknak, mely élménygazdag és szórakoztató módon tanít kicsiket és nagyokat egyaránt. A program során új ismereteket sajátíthatnak el a gyerekek, miközben felfedezik a Szigeti rétek Madárvédelmi terület egyediségeit. Non-formális oktatásunk magukban foglalják az interaktív kirándulásokat a "A táj története" tanösvényt, az Aranykert, A Rétek világa" és a Szigeti rétek rejtvényutakat valamint a klíma-programjainkat. Mindezzel tevékenyen hozzájárulunk a természetvédelemhez és a biológiai sokféleség támogatásához egy mezőgazdasági tájban.

Foglalja le mielőbb a tanulmányi kirándulást telefonon vagy a kapcsolatfelvételi üzente segítségével.

ÖKO-tartózkodás és szolgaltatások


A természet szerelmeseinek ÖKO-tartózkodási lehetőséget kínálunk, amely szezonban kempingelési lehetőséggel (átmenetileg nincs kinálatben) saját sátrakban valósítható meg és rendkívüli élményekkel gazdagítja az érdeklődőket. Előre egyeztetett tartózkodás esetén lehetőség van a terület bérlésére is. Kerékpárok állnak rendelkezésre kerékpár túrákra melyek során bebarangolható a környék a túraösvényeken. Turistaszállónk felújítási munkálatok miatt átmenetileg nem elérhető.

Érdeklődni és látogatást egyeztetni telefonon vagy üzenetben a kapcsolat menüpontban lehet.

Aktív környezet- és tájvédelem


"Az élet szigetei" a körülötted élő élőlények élettere. Támogasd a biológiai sokféleséget közvetlen környezetedben. Megmutatjuk, hogyan kell helyesen csinálni! Inspirálódhatsz az ÉLET SZIGETEK katalógusunkal. Az önkéntes környezetvédelmi tevékenységek során valósítjuk meg a fűzfa botolást, biokoridorok létrehozását, szemétszedési akciókat (Upracme Slovensko), apróbb szakrális műemlékek felújítását és különféle életterek létrehozását.

Az aktív környezetvédelemről híreinken keresztül számolunk be, de információval szolgálhatunk akár telefonon vagy e-maliben is.

logo Slovenská agentúra životného prostredia

SEV SAŽP Dropie
Kolárovská 55, 946 14 Zemianska Olča
e-mail: sev-dropie@sazp.sk
tel: +421 35 7896055