Látogatói magatartásrend


 1. Túzokosra érkezését jelezze az Infocentrumba, tartsa be a hatályos járványellenes intézkedéseket, ismerje meg a látogatói magatartásrendet és tartsa be az abban foglaltakat.
 2. A váratlan történéseket (pl. tűz, sérülések, tárgyak elvesztése és/vagy  megtalálása stb.) azonnal jelentse az Infocentrumnak. Rendkívüli veszély esetén azonnal hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot. Olyan tűzesetnél, melynek létrejöttét nem tudja megelőzni, a látogatók biztonságba helyezése érdekében gyülekezzenek az erre kijelölt evakuálási területen - 2. kapunál a mezítlábas ösvény melletti parkolón.
 3. A dohányzás és a nyílt tűz használata az Túzokos területén TILOS. Dohányzás szigorúan, és kizárólag az erre kijelölt helyen engedélyezett.
 4. Kérjük, segítsenek fenntartani a rendet és a tisztaságot! A hulladékot  szelektáljuk, ezért azt az annak megfelelő konténerekbe kell elhelyezni. Az üvegre zöld, a műanyagra sárga, a papírra kék konténer; a biológiailag lebomló hulladékra pedig a komposztáló van kijelölve. A komposztba tartoznak az elhasznált komposztálható edények is. A használt zsebkendők és szajmaszkok a kommunális hulladékba tartoznak.
 5. A Túzokoson nem használunk egyszerhasználatos eldobható műanyag termékeket (műanyag palackokat, tányérokat és egyéb műanyag edényeket).
 6. A Túzokos legfőképpen gyalogos sétákra alkalmas, ill. kerékpározásra. A gépjárművek közlekedése korlátozott a területen. A parkoló a 2. számú kapunál található.
 7. A Túzokoson a játszóterek és egyéb attrakciók használatakor, kérjük, tartsák be az alapvető biztonsági szabályokat az esetleges sérülések elkerülése érdekében. A gyermekek biztonságáért a felügyelettel megbízott személy felel. A fából faragott szoborelemek nem szolgálnak játékként – ne engedje, hogy a gyerekek felmásszanak rájuk, ráüljenek vagy megrongálják. Fennáll a sérülés veszélye.
 8. A kilátó a környező táj megfigyelésére szolgál. Használata során fokozottan ügyeljen a biztonságra. 15 év alatti gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak fent a toronyba. Egyszerre max. 7 fő tartózkodhat a toronyban!
 9. Háziállat csak felnőtt vezetésével pórázon, illetve felügyelet mellett vihető be a Túzokos területére amihez munkatársainak jóváhagyása is szükséges. Kivételt képez a vakvezető és szolgálatot teljesítő kutya.
 10. Ne etesd az állatokat és bánj velük tisztelettel. Az állatokat (a személyzet jóváhagyása után) megfelelő finomságokkal kínálhatod (száraz kenyér, sárgarépa, alma).
 11. Az agresszív személyek, illetve azok akik alkohol vagy más kábítószer hatása alatt állnak, akik zaklatják vagy veszélyeztetik a látogatókat, kizárásra kerülnek a Túzokosról.
 12. A Túzokos nem vállal felelősséget a látogatási szabályok be nem tartásából következő személyi sérülésekért és károkért.
 13. A Túzokos fenntartja a jogot a Túzokos munkatársai által szervezett és végrehajtott tevékenységek és programok fényképes dokumentálására.  A készített fotódokumentációt kereskedelmi célokra nem használjuk fel. Ha nem ért egyet a fényképes dokumentáció további felhasználásával, kérjük, jelezze felénk.

PGR 01/2022 Túzokos látogatói magatartásrend érvényben 2022.február 14.-étől.

logo Slovenská agentúra životného prostredia

SEV SAŽP Dropie
Kolárovská 55, 946 14 Zemianska Olča
e-mail: sev-dropie@sazp.sk
tel: +421 35 7896055