Norvég küldöttség

A Túzokoson egy közös projektet készítünk elő a norvég partnereinkkel, a Bjerknes Klímakutató Központtal és Trondheim városával együttműködésben, amely a Túzokos Klímaváltozási és Környezeti Oktatási Központ (Climate Change Living Lab Dropie) név alatt kerül megvalósításra.

Május 14-én megtisztelt minket látogatásával T. Theodor Nervill norvég nagykövet a Norvég Környezetvédelmi Ügynökség tagjai, a Vízügyi és Energiaügyi Igazgatóság tagjai, a Külügyi és Európai Ügyek Minisztérium tagjai valamint a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztérium képviselői. A látogatás a közös projekttervhez kapcsolódott: Climate Change Living Lab in CEE Dropie. A központunk turistaszállója kerül újraépítésre, illetve annak közvetlen körnzeyetében lesznek kialakítva olyan látványos oktatási elemek, melyeknek fő témái az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és az éghajlatváltozás mérséklése. Ezen elemekre épül rá a Túzokoson a Klíma oktatási program.

A küldöttségi tagok nagy érdeklődéssel járták be a Túzokos területét és lehetőségük volt gyakorlatban megtapasztalni és látni a központban folyó napi tevékenységeket, valamint felmérni a környezetvédelmi központ fejlesztési lehetőségeit.

logo Slovenská agentúra životného prostredia

SEV SAŽP Dropie
Kolárovská 55, 946 14 Zemianska Olča
e-mail: sev-dropie@sazp.sk
tel: +421 35 7896055