Workshopok önkormányzatoknak

Hogyan készülhetnek fel a települések és önkormányzatok leghatékonyabban a klímaváltozás hatásainak következményeire? Ez a workshop módszertani útmutatást nyújt a változó éghajlatból adódó kockázatok megismeréséhez. Csak az adott régió éghajlati veszélyeztetettségének helyes felismerésével lehet az adott településre vagy régióra megfelelő alkalmazkodási intézkedések tervezni és utólag célirányosan megvalósítani a települések és lakóik érdekében.

Kinek ajánljuk a workshop sorozatot? Az elsődleges célcsoport, amely számára ezek az útmutatások hasznosak lehetnek, a helyi önkormányzatok (helyi és regionális egyaránt). Továbbá mindazoknak, akik az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodási folyamatokért helyi és regionális szinten munkabeosztásuk révén felelnek, különösen a környezetvédelmi, tervezési és stratégiai menedzsment osztályok dolgozóinak. A workshopok a szakmai közönségnek is szólhat, akik már foglalkoznak ezzel a témával, ill már rendelkeznek az éghajlatváltozásra való alkalmazkodással kapcsolatos korábbi tapasztalatokkal és ezzel kapcsolatos ismeretekkel. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a workshopok mindenkit megszólíthat, aki érdeklődik a téma iránt, vagy szeretne többet megtudni a témáról.

Mit kapnak a résztvevők? Az önkormányzatok felhasználhatják az anyagokat, javaslatokat saját alkalmazkodási stratégiájuk/alkalmazkodási tervük kidolgozásakor. A megszerzett információk keretként szolgálhatnak azon önkormányzatok számára is, amelyek külső szolgáltatót bíznak meg egy ilyen stratégii terv kidolgozásával.

Útmutatás: A workshop letöltése előtt töltse ki a megjelenő űrlapot.

 

Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatja az EGT-támogatásoknak köszönhetően.

A Szlovák Köztársaság állami költségvetéséből társfinanszírozott.

www.eeagrants.sk.

Modul: 1

Úvod do problematiky

közzétett: 20.3.2024

Modul: 2

Prípravná fáza – vytvorenie podmienok pre adaptáciu

közzétett: 19.3.2024

Modul: 3

Vyhodnotenie zraniteľnosti a rizík

közzétett: 19.3.2024

Modul: 4

Posúdenie, návrh a výber adaptačných opatrení

közzétett: 20.3.2024

Modul: 5

Predstavenie konkrétnych projektov

közzétett: 20.3.2024

Modul: 6

Prílohy a vzdelávacie materiály na stiahnutie

közzétett: 19.3.2024

A Workshopok egyes moduljai a „Letöltés” gomb segítségével érhetők el. Az űrlap alapadatok (név, vezetéknév, szervezet, e-mail cím) kitöltése után letöltheti az adott modult. A prezentációk automatikusan megnyílnak, és elindul a hangfelvétel. Ha a prezentáció megnyílik, de a hangot nem játssza le automatikusan, nyomja meg a SZÓKÖZ billentyűt. Alternatív megoldásként a hangfelvételt manuálisan is elindíthatja a jobb sarokban lévő kurzorral. Ha technikai problémái vannak az előadások megtekintése során, kérjük, írjon a sev-dropie@sazp.sk címre.

A workshoph futatásához szükséges programok: Acrobat Reader, Power Point és WinRAR a fájlok kicsomagolásához.

logo Slovenská agentúra životného prostredia

SEV SAŽP Dropie
Kolárovská 55, 946 14 Zemianska Olča
e-mail: sev-dropie@sazp.sk
tel: +421 35 7896055